Despre noi

IMLmotoare s.r.l. – suntem specializati in motoare diesel si pe gaz

IMLmotoare s.r.l. este o societate comerciala infiintata in anul 2007 prin asocierea IML Motori s.r.l.- Italia ( www.imlgroup.it ) si o parte romana. Experienta de peste 100 de ani a IML Motori S.p.A. in domeniul produselor si serviciilor Deutz vine sa sustina ideea unei dezvoltari durabile in conditiile asigurarii unui ambient profesionist.

Societatea dispune de o suprafata de hala acoperita de cca. 350 m2 si spatiu operativ – birouri – de cca 150 m2. Cu o echipa de 12 persoane, departamente dedicate si suport profesional pentru clienti, IMLmotoare asigura in mod direct suport tehnic si comercial pentru o gama larga de aplicatii si produse DEUTZ.

IMLmotoare a promovat, inca de la inceput, o buna imagine a produselor DEUTZ in piata romaneasca si a realizat colaborari permanente in Romania cu peste 2.800 de parteneri. In portofoliul IMLmotoare intra societati din diferite sectoare de activitate precum constructii cai ferate, constructii drumuri si poduri, navigatie si transporturi maritime si fluviale, operare aeroportuara, ateliere de reparatii diverse sau clienti finali posesori ai unui echipament cu motor Deutz.

Activitatea este concentrata pe trei segmente principale:

  • comercializarea de piese de schimb originale DEUTZ,  consumabile ( filtre, curele, senzori), lichide de operare ( ulei original , antigel original si aditivi de motorina ) sau a motoarelor revizionate in fabrica
  • comercializarea de motoare noi ( diesel si gaz ) pentru aplicatii diverse : GE Transportation, Farymann, Greaves Cotton, Liebherr Engines.
  • suport tehnic specializat pentru reparatii si intretinere motoare diesel si pe gaz

2010 :  IMLmotoare a devenit cel mai important client al DEUTZ A.G. in zona tarilor balcanice. Dezvoltarea permanenta a fost posibila prin implementarea unor strategii de vanzare deosebite si prin extinderea acoperirii nationale prin Centrele Regionale de Asistenta Tehnica ( CRAT ). Are loc primul DEUTZ Balkan Dealer Meeting in Romania cu participanti din peste 7 tari din regiune. Am preluat reprezentanta pentru motoarele Farymann.

2011 :  IMLmotoare confirma statutul de leader in Europa de Est si obtine un scoring de 98,80% in cadrul auditului derulat de catre DEUTZ A.G. in scopul evaluarii gradului de dotare cu scule si dispozitive speciale DEUTZ.  Catre sfarsitul anului sunt inregistrate in baza de date cca 2800 de motoare DEUTZ care functioneaza in Romania. Numaratoarea continua…

2012 :  IMLmotoare devine „Authorized DEUTZ Training Center” si organizeaza cu succes prima sesiune de instruire teoretica si practica. La sesiune au participat Centre Regionale de Asistenta Tehnica din Romania precum si reprezentanti ai altor dealeri nationali DEUTZ din zona Balcanica. IMLmotoare lanseaza o noua linie de vanzare :ENERGIE. Impreuna cu INTERGEN Italia, sunt propuse pe piata din Romania solutii de cogenerare de inalta eficienta ( pe baza de motoare MWM si nu numai … ). Au fost ofertate instalatii cu o putere de peste 40 MWe. Am devenit reprezentanta de vanzare pentru motoare Liebherr diesel si pe gaz.

2013 :  IMLmotoare a inregistrat peste 5.000 de motoare DEUTZ care sunt in operare in Romania. Sunt indeplinite conditiile de pregatire tehnica pentru conformitatea cu normele de service pentru motoarele DEUTZ Tier 4f. Sunte proiectate si produse bancuri de programare pentru centrale electronice ( EMR 1, EMR 2, EMR 3, EMR 4, EMS ). Am initiat reprezentarea motoarelor GE Transportation pentru aplicatii marine si stationare.

2014 :  A fost schimbata denumirea societatii. IMLmotoare a inregistrat si documentat peste 8.500 de motoare si are o baza de date de peste 3000 de parteneri utilizatori de motoare DEUTZ. Deasemenea, incepe implementarea suportului tehnic pentru motoare Tier 4i si Tier 4f. Este extinsa capabilitatea de procesare a comenzilor cu livrare directa.

2015 :  Initiat proiect de optimizare de stocuri pentru un raspuns optim la solicitarile din piata. In acest scop s-au organizat grupe de componente care corespund unor motoare cu diferite stagii de emisii. Deasemenea, s-a extins capacitatea de interventie nationala pentru motoare Tier 4i.

2016 :  prezenta puternica a motoarelor Tier4 si o migrare a interventiilor catre sistemele de after-treatment. Cu circa 10.000 de motoare inregistrate in Romania se simte o scadere a utlizarii motoarelor cu racire pe aer ( seria 912 – 913 – 914 ).

2017 :  in urma ultimei intalniri de lucru a tarilor din Balcani ( DEUTZ Balkan Meeting 2017 ) Romania confirma cea ai buna pozitie in vanzari. In urma achizitie de catre DEUTZ AG a IML Motori s.r.l. Italia se va face tranzitia catre noua dezvolatare a operatiunilor din Romania: IMLmotoare va deveni DEUTZ Romania.

Back to top